Verenigingen

Facebook
rugreflex rugreflex rugreflex rugreflex
Rugreflex


Rug-reflexzonetherapie,
een specifiek onderdeel in de reflexzonetherapie.

Waarom rug-reflexzonetherapie?

Weet u dat: in ons hoofd en rug de basiscentrale (zenuwbanen) ligt, die door middel van tientallen doorschakelingen per seconde een communicatienetwerk vormt tussen hoofd en lichaam. In onze maatschappij zien we hoe belangrijk onze communicatiemiddelen zijn. Wanneer één netwerkcentrale “plat” ligt, kunnen grote delen van een stad of land uren of soms dagen storingen geven. Alle disciplines die daarvan afhankelijk zijn kunnen hierdoor niet (optimaal) functioneren. Dit kan zich ook voordoen in het menselijk lichaam, al zien we dan niet altijd direct de gevolgen van zo'n storing of defect.

Ons hoofd stuurt zenuwbundels aan die via het ruggenmerg naar onze lagergelegen lichaamsdelen lopen, zoals onze vitale organen; nieren, hart, longen, alvleesklier, milt, darmen ect. Deze aansturing vindt plaats zonder dat wij ons dat bewust zijn, we noemen dat het vegetatieve zenuwstelsel. Ook vanuit de lagergelegen lichaamsdelen lopen zenuwen via het ruggenmerg terug naar ons brein, om seintjes te geven over de situatie van dat betreffende lichaamsdeel/orgaan. Dit systeem vraagt om precisie en voelt zich het beste bij rust en ontspanning.

Is er een defect in dit communicatie netwerk, dan kunt u zich voorstellen dat dat gevolgen heeft voor de rest van ons lichaam. Organen worden bijv. minder goed aangestuurd of kunnen niet meer goed communiceren met de HOOFD-centrale. Als deze situatie te lang aanhoudt, worden organen “stuurloos” of anders gezegd, ze gaan falen in hun functie. Dit heeft niet alleen gevolgen voor onze organen; ook de omliggende weefsels, spieren en botten worden stijf en kunnen zich gaan vastzetten. Er ontstaan klachten.

Wat doet rug-reflexzonetherapie?

Rug-reflexzonetherapie bevordert ons lichamelijk communicatienetwerk. In deze rug-massage wordt gewerkt op de zenuwuitlopers (reflexzones – drukpunten) van het ruggenmerg die in verbinding staan met ledematen, organen en de omliggende bindweefsels, spieren en botten. Door speciale druktechnieken worden de lichaamsdelen (organen enz.), die in verbinding staan met die zenuwen, gunstig beïnvloed.

Indicaties voor rug-reflexzonetherapie

“Vage“ klachten waar vooralsnog geen oorzaak voor gevonden is
Hoofdpijn/ Migraine
Stress/ Spanning/ Burn-out
Orgaan stoornissen (aan maag, darm, longen, menstruatie ect.)
Uitstraling (tintelingen) in ledematen
Klachten aan het bewegingsapparaat (rug- nekpijn)

Deze behandeling wordt vergoed uit een aanvullende verzekering van diverse zorgverzekeraars, raadpleeg hiervoor uw polis.

Rug-reflexzone in een enkel consult

Zoekt u ontspanning in de vorm van een rug-massage of wilt u kennismaken met rug-reflexzone? Deze behandelingen worden u óók aangeboden in een enkel-consult.