Verenigingen

Facebook
voet voet voet
Voetreflex

 

Voetreflexzonetherapie bij klachten
Reflexzonetherapie bekijkt de mens als één geheel, waarin zowel lichaam en geest in balans met elkaar samen leven. Wanneer we uit balans zijn kunnen er klachten ontstaan die ons hele welzijn kunnen beïnvloeden. Hebben wij bijv. last van een fysieke klacht dan voelen we ons vaak geestelijk ook niet optimaal. Een reflexzonebehandeling heeft invloed op de gehele mens, zowel de te behandelen klacht, als de omliggende weefsels, organen en geest. Reflexzonetherapie is geschikt voor jong en oud en heeft als doel de gehele mens weer in balans te brengen.

Wat houdt een therapeutische behandeling in?
De eerste behandeling duurt 90 minuten. Hierin vindt een voetenonderzoek en een anamnese gesprek plaats waarin uw zorgvraag (klacht) en uw persoonlijke situatie in kaart wordt gebracht. De therapeut maakt samen met u een behandelplan, waarin eventueel leef- en voedingsadviezen worden meegenomen. Volgende behandelingen bestaan uit een 50 minuten durende voet-, hand- of rugreflexmassage waarin de reflexzone technieken worden toegepast. Bij elke afspraak zal een korte evaluatie plaatsvinden.

Frequentie
Afhankelijk van uw zorgvraag en uw persoonlijke situatie zal in het behandelplan de frequentie van het aantal behandelingen worden besproken. Deze kunnen variëren van wekelijks één of twee behandelingen gedurende een aantal weken (gem. 8 tot 12 behandelingen).

Verwijsbrief nodig?
U kunt worden doorverwezen door uw arts of specialist, dit is echter niet noodzakelijk. U kunt dus direct een afspraak maken met de therapeut.

Wilt u weten bij welke klachten Reflexzonetherapie effectief kan zijn? Klik hier voor meer
informatie.

Voetreflexzonetherapie als preventieve zorg - in een enkel consult.
Preventief:
Om klachten te voorkomen en uw algehele weerstand te verhogen wordt u deze therapie ook als preventieve zorg aangeboden in een enkel consult. In deze voet- of rugreflexzone behandeling staat ontspanning centraal en worden de
reflexzone technieken toegepast.