Verenigingen

Facebook
reflexzonetherapie reflexzonetherapie reflexzonetherapie reflexzonetherapie
Wat is reflexzonetherapie


Reflexzonetherapie heeft zijn uitwerking op lichamelijke systemen waar we niet duidelijk onze
vinger op kunnen leggen.
U herkent vast het verschijnsel van een zonnestraal die door reflectie van een auto in onze ogen schijnt. De straal maakt via een tussenstop van de auto een verbinding tussen de zon en  ons oog. Voor ons blote oog is het vaak moeilijk om de zonnestraal duidelijk te zien.

Toch, als de zonnestraal wordt gebundeld door de weerkaatsing van de auto weten we maar al te goed dat er stralen zijn en zetten we gauw een zonnebril op om het prikken in onze ogen te minimaliseren.

In ons lichaam zijn er systemen die net zo werken, er worden verbindingen gelegd tussen lichaamsdelen die wij met het blote oog niet kunnen zien, toch zijn ze er wel. We noemen deze systemen meridianen en/of energiebanen. Deze banen lopen vanaf ons hoofd naar beneden, waardoor er een verbindingsnetwerk gevormd wordt. Onderweg hebben zij vele tussenstops bij onze organen, bijv. darmen, lever, longen, hart ect. waarna ze hun weg vervolgen en eindigen in de uiterste delen van onze ledenmaten. Zo heeft elk orgaan een eindpunt op de handen en voeten, we noemen dit reflexzones.

Deze therapie werkt op de reflexzones waardoor de mogelijkheid bestaat inwendige organen en systemen gunstig te beïnvloeden. Reflexzonemassage is daarom geschikt als preventieve zorg ter voorkoming van klachten. Ook klachten kunnen worden behandelt in een therapeutische reflexzonebehandeling.

Reflexzonetherapie werkt altijd hetzelfde maar heeft verschillende uitingsvormen:

Voet-reflexzone (voetmassage), Hand-reflexzone (handmassage) en Rug-reflexzone (rugmassage). Bij al deze behandelingen ontvangt u een massage waarbij de reflexzonetechnieken worden toegepast. Afhankelijk van uw lichamelijke conditie en uw zorgvraag (klacht) wordt gekozen voor één of verschillende behandelvormen zoals hierboven beschreven staan.

Wilt u weten wat een klacht gerichte behandeling inhoudt? Klik hier voor meer informatie.