Polariteitsmassage

Het ontstaan van de polariteitsmassage

Dokter Randolph Stone ontdekte vorige eeuw dat de mens, net zoals de aarde, over  positief en negatief geladen polen beschikt. Het zijn magnetisch geladen delen in de mens die een tegenpool hebben. Wanneer deze polen met elkaar in verbinding worden gebracht gaan ze zich ontladen. Dit ontladen van de polen zorgt ervoor dat alle tussenliggende ‘obstructies’ in beweging komen en neutraliseren. Hij ontdekte dat dit ontladen van polen en het neutraliserende effect van buitenaf in gang kan worden gezet door middel van aanraking en massage. Hij noemde het de polariteitsmassage.

De werking op ons mensen

Van nature zullen de polen zich gedurende de dag zich met kleine beetjes ontladen door de aantrekkingskracht van zijn tegenpool. Hierdoor ontstaan er energiestromen tussen de polen die vrij heen en weer kunnen gaan. Door de massage verhogen we tijdelijk de magnetisch geladen polen waardoor de energiestroom toeneemt. Deze boost maakt mogelijk dat alle blokkades tussen de polen opgeheven worden en de doorstroming zich kan herstellen. Ons fysieke lichaam zal op deze energiestroom reageren. Er ontstaat ontspanning, hormoon en bloedsuiker spiegel veranderen, afvalstoffen worden opgeruimd en de ademhaling wordt dieper. Ook de specifieke lichamelijke massage grepen zullen bijdragen aan dit fysieke effect. Deze fysieke reactie en energetisch stromen beïnvloeden hoe we op dat moment denken en hoe we ons voelen. De mogelijkheid word hier geboden om de verhalen in ons hoofd en de daarmee verbonden emoties even los te laten. We kunnen ons tijdelijk overgeven aan de massage en voelen wat er te voelen valt.

De polariteitsmassage werkt dus op vele delen van ons menszijn; ons fysieke lichaam, onze emotionele staat van zijn, ons denken en ons minder duidelijk aan te wijzen energieveld.

Wat is het doel?

De massage heeft als doel de tegenpolen met elkaar te verbinden om zijn neutraliserende effect te bewerkstelligen. Hierdoor worden alle niveaus van de mens; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel, met elkaar in verbinding gebracht. De eventuele klachten die voortkomen uit een disbalans in het menselijke systeem komen in beweging, op weg naar verlichting en/of genezing.

Voor wie?

Polariteitsmassage is een heerlijk ontspannende massage en is bij uitstek geschikt voor mensen die willen ontstressen. Met deze behandeling zorg je preventief voor jezelf. Het geeft je de mogelijkheid om in stilte bij jezelf te komen.

Polariteitsmassage bij klachten

De polariteitsmassage is zeer geschikt bij de volgende klachten:

 • Alle soorten pijnklachten
 • Hoofdpijn, nekpijn, rugpijn of gewrichtspijn
 • Ademhalingsproblemen
 • Maag- darmproblemen
 • Slechte doorbloeding
 • Schommelen van lichaamstemperatuur
 • Depressie
 • Angst en onrust gevoelens
 • Onzekerheid
 • Concentratieproblemen
 • Leerstoornissen
 • Vermoeidheid of uitputting
 • Slecht slapen
 • Burn-out
 • Algeheel niet lekker in je vel zitten
 • Tekort aan energie

Aangepaste behandeling

De behandeling word aangepast wanneer je gediagnostiseerd bent met: hartproblemen, hoge bloeddruk, arteriosclerose, trombose, acute ontstekingen, lokale ontstekingen aan vaat- en lymfesysteem, epilepsie, maag- darm zweren, botbreuken, zwangerschap (eerste 3 maanden) en kanker. Bij hevige koorts is het hele lichaam volledig uit balans, dan heeft het menselijke systeem geen baat bij een polariteitsmassage.

Hoe ziet het er praktisch uit?

Tijdens deze polariteitmassage gaan we de tegenpolen in ons lichaam met elkaar verbinden. We verbinden voor & achter, boven & onder,  links & rechts, koude & warme delen van het lichaam en harde & zachte lichaamsstructuren. De behandeling wordt afgestemd op jouw lichaam. De therapeut kijkt specifiek waar jouw disbalansen zich manifesteren en welke polen belangrijk zijn om weer te verbinden. De massage kenmerkt zich door diepe massagegrepen, lichte aanraking zonder druk en niet lichamelijke aanraking, waarbij de handen op korte afstand boven het lichaam worden gehouden.

Tijd

De behandeling duurt 60 minuten waarbij we het hele lichaam, voor en achter, masseren. We sluiten de behandeling af met een kopje thee.