Rugreflex

Waarom rug-reflexzonetherapie?

Wist je dat: in ons hoofd en rug de basiscentrale (zenuwbanen) ligt, die door middel van tientallen doorschakelingen per seconde een communicatienetwerk vormt tussen hoofd en lichaam. In onze maatschappij zien we hoe belangrijk onze communicatiemiddelen zijn. Wanneer één netwerkcentrale “plat” ligt, kunnen grote delen van een stad of land uren of soms dagen storingen geven. Alle disciplines die daarvan afhankelijk zijn kunnen hierdoor niet (optimaal) functioneren. Dit kan zich ook voordoen in het menselijk lichaam, al zien we dan niet altijd direct de gevolgen van zo’n storing of defect.

Ons hoofd stuurt zenuwbundels aan die via het ruggenmerg naar onze lagergelegen lichaamsdelen lopen, zoals onze vitale organen nieren, hart, longen, alvleesklier, milt en darmen. Deze aansturing vindt plaats zonder dat wij ons dat bewust zijn, we noemen dat het vegetatieve zenuwstelsel. Ook vanuit de lagergelegen lichaamsdelen lopen zenuwen via het ruggenmerg terug naar ons brein, om seintjes te geven over de situatie van dat betreffende lichaamsdeel/orgaan. Dit systeem vraagt om precisie en voelt zich het beste bij rust en ontspanning.

Is er een defect in dit communicatienetwerk, dan kunt u zich voorstellen dat dat gevolgen heeft voor de rest van ons lichaam. Organen worden bijvoorbeeld minder goed aangestuurd of kunnen niet meer goed communiceren met de HOOFD-centrale. Als deze situatie te lang aanhoudt, worden organen “stuurloos” of anders gezegd, ze gaan falen in hun functie. Dit heeft niet alleen gevolgen voor onze organen; ook de omliggende weefsels, spieren en botten worden stijf en kunnen zich gaan vastzetten. Er ontstaan klachten.

Wat doet rug-reflexzonetherapie?

Rug-reflexzonetherapie bevordert ons lichamelijk communicatienetwerk. In deze rug-massage wordt gewerkt op de zenuwuitlopers (reflexzones – drukpunten) van het ruggenmerg die in verbinding staan met ledematen, organen en de omliggende bindweefsels, spieren en botten. Door speciale druktechnieken worden de lichaamsdelen (organen enz.), die in verbinding staan met die zenuwen, gunstig beïnvloed.

Indicaties voor rug-reflexzonetherapie

Indicaties voor rug-refelxzonetherapie zijn:
  • “Vage“ klachten waar vooralsnog geen oorzaak voor gevonden is
  • Hoofdpijn/ Migraine
  • Stress/ Spanning/ Burn-out
  • Orgaan stoornissen (aan maag, darm, longen, menstruatie ect.)
  • Uitstraling (tintelingen) in ledematen
  • Klachten aan het bewegingsapparaat (rug- nekpijn)

Vergoeding

Deze behandeling wordt door diverse zorgverzekeraars vergoed uit een aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polis.

Rug-reflexzone in een enkel consult

Ben je opzoek naar ontspanning in de vorm van rug-massage gecombineerd met rug-reflexzonetherapie? Deze behandeling is ook te boeken in een enkel consult.