Kiki Smit

Mag ik mij even voorstellen: mijn naam is Kiki Smit.

Opleidingen

Mijn interesse voor de mens en zijn lichaam is altijd al groot geweest: als je nagaat hoe ingenieus het lichaam is opgebouwd, hoe alle lichaamsdelen hun eigen plek en functie in het geheel hebben. Ook zoiets ongrijpbaars als de gemoedstoestand of geest van de mens heeft zijn rol in het geheel. Ze zijn afhankelijk van elkaar om te kunnen werkenzoals ze bedoeld zijn. Samenwerking is dus nodig, zonder communicatie gaat dat niet. Hoe kan dat? Hoe werkt dat?

Om antwoorden te zoeken ben ik na mijn middelbare school lichaamsgerichte opleidingen gaan volgen zoals sportmassage, bewegingstherapie, pedicure/voetverzorging en aanverwantecursussen als bijv. stoelmassage.

Uit eigen ervaring

Toen ik zelf te maken kreeg met lichamelijke klachten heb ik me tot diverse disciplines gewend, zowel in het reguliere als in het alternatieve circuit. Mijn zoektocht bracht mij tenslotte bij een reflexzonetherapeut. Die behandelingen leidden tot een echt duidelijke vermindering van mijn klachten. Mijn verbazing was groot! Hoe was het mogelijk dat door druktechnieken op mijn voeten, lichaamsdelen heel ergens anders in mijn lijf zó konden worden beïnvloed? Daar wilde ik meer van weten.

Ik volgde een basiscursus reflexzonetherapie. Die gaf me een boeiend inkijkje, een basis zoals beloofd, maar ook niet meer dan dat. Misschien was deze therapie voor veel meer mensen een handvat (opstap) naar genezing/verlichting van klachten. De basiscursus was daarvoor niet genoeg, honger naar meer kennis en kunde was mijn drive om de vier jarige HBO opleiding tot reflexzonetherapeut af te ronden. Vele vragen zijn beantwoord. Ik ben er nú van overtuigd dat zowel in de reguliere als in de alternatieve geneeswijzen een wijsheid ligt, die wanneer ze samenwerken veel meer voor mensen kan betekenen, dan wanneer ze individueel worden toegepast. Maar zoals zo vaak leiden ook de antwoorden weer tot nieuwe vragen.

Mijn zoektocht gaat verder…

Mijn doel

Mijn doel is om mensen kennis te laten maken met reflexzonetherapie en ze de kans te geven zelf te ervaren wat het kan bieden. Nog dagelijks verwonder ik mij over de werking ervan.